Råå IF:s Fotbollsskola för 29:e gången
2017-07-16 10:25
Råå IF:s Fotbollsskola har i dagarna fyra, 5 - 8 juli, genomförts för 29:e gången. Årets Fotbollsskola samlade strax över 200 st. deltagare, killar och tjejer i åldern 4 - 13 år.
Träningen under dagarna handlade mycket om teknikträning och spel i olika former samt en del tävlingar. Under årets Fotbollsskola hade vi besök av Bosse Augustsson under alla fyra dagarna.
Bosse Augustsson introducerade Vän med bollen i Sverige i slutet av 1980-talet som handlar om teknikträning på liten yta. Under Fotbollsskolan var Bosse Augustsson runt i de olika grupperna och genomförde teknikträning.
Lördagen, avslutningsdagen, började med den sedvanliga fotografering av alla deltagare i Fotbollsskolans T-shirt. Efter träningen var det sedan dags för uppvisningen där de yngsta deltagarna genomförde olika övningar på en del av planen medan de lite äldre deltagarna genomförde olika Coerver-övningar (teknikträning) under ledning av Bosse Augustsson.
Efter uppvisningen var det dags för avslutningen av årets Fotbollsskola där deltagarna fick sitt Diplom samt behålla sin Fotboll och Vattenflaska. I år hade vi besök av HIF:s Alex Timossi Andersson som själv för några år sedan varit deltagare i Råå IF:s Fotbollsskola samt Rio-Nalle.
Fotbollsskolans rektor Pelle Bjärbo tyckte att årets Fotbollsskola fungerat bra och planeringen inför 2018 års Fotbollsskola, den 30:e i ordningen är redan påbörjad.
Till sist vill vi tacka våra Samarbetspartners:
Valvet - Swedbank - Svenne - Helsingborgs Bygg och Takservice - Nordströms - ICA Maxi på Råå - Jonny Rix Minnesfond - PUMA - Intersport.
2017-05-29 10:38

Söndagen den 14 maj såg ett 20-tal Råå IF-tränare och ledare den allsvenska matchen Malmö FF – Östersunds FK på Swedbank Stadion, detta i samarbete med våra samarbetspartners PUMA och Intersport.

Före matchen, i pausen och efter matchen höll Malmö FF:s U19-tränare Roland Larsson en mycket intressant föreläsning om verksamheten i Malmö FF. Roland Larsson har under många år varit spelarutvecklare för Svenska FF och Förbundskapten för olika svenska ungdomslag. Roland Larsson var Förbundskapten för det svenska U17-landslaget som tog VM-brons 2013 i Förenade Arabemiraten.

Sedan 2014 är Roland Larsson ungdomstränare inom Malmö FF. Roland Larssons föreläsning var mycket givande där han ingående berättade om Malmö FF:s verksamhet. Malmö FF har arbetat fram en plan för utbildning av ungdomsspelare som man arbetar efter år efter år och som man försöker utveckla hela tiden, dock ej stora förändringar utan det är viktigt att man håller sig till sin grund. Utveckling och förbättring är nyckelord inom hela Malmö FF.

Matchen mellan Malmö FF och Östersunds FK var en händelserik match på många sätt. Det var två lag som ville spela fotboll där Malmö FF hade några riktigt bra chanser att ta ledning i första halvlek, bl.a. en stolpträff, men det stod 0-0 i halvtid. Strax före paus blev Behrang Safari utvisad. Trots en man mindre kunde Malmö FF ta ledningen i början av andra halvlek genom en frispark av Markus Rosenberg. Östersunds FK kvitterade i den 80:e minuten och i slutet av matchen hade Östersunds FK en stor chans att ta ledningen men sköt över från nära håll. I den 86:e minuten så fick både Malmö FF och Östersunds FK en spelare utvisad. Trots spel 9 mot 10 så kunde Malmö FF avgöra matchen med ett 2-1 genom Erdal Rakip i den 5:e övertidsminuten.

Efter en mycket givande föreläsning av Malmö FF:s Roland Larsson och en händelserik match begav sig nöjda Råå IF-tränare hem till Sundets Pärla.

2017-05-08 10:22
På bilden syns från vänster: Marcus Persson, Per Bjärbo, Anders Wendel, Anna Ewertz och Bosse Augustsson

Bosse Augustsson tillbaka på Råå IP

Lördagen den 22 april var Bosse Augustsson tillbaka på Råå IP, detta som gästtränare för Råå IF:s P09 som han gästat en gång tidigare i år.

I slutet av 80-talet besökte Bosse Augustsson Råå IP när han utbildade föreningens tränare i Vän med bollen. Vän med bollen handlar om teknikträning och sedan Bosse Augustsson introducerade Vän med bollen i svensk fotboll så har svenska fotbollsspelare blivit mycket mer tekniska. Bosse har haft många nya idéer om hur man kan utveckla unga fotbollsspelares teknik.

Det var mycket roligt att se Bosse i action på Råå IP där han med inlevelse instruerade ungdomarna och övningarna från Vän med bollen fanns med.

Bosse Augustsson spelade allsvensk fotboll i Åtvidabergs FF under lagets storhetsperiod i slutet på 60-talet och i början på 70-talet, vidare i Landskrona BoIS samt var proffs i FC den Haag. Efter sin aktiva karriär satsade Bosse Augustsson på att bli tränare och har arbetat som tränare med att utveckla unga spelare runt om i världen. Bosse Augustsson har varit Ungdomsansvarig i holländska Feyenoord och 1997 var Råå IF:s tränare och ledare och besökte Feyenoord och det var mycket givande dagar där Bosse öppnade alla dörrar för Råå IF:s tränare och ledare. Samtidigt spelade Henke Larsson i Feyenoord.

Bosse Augustsson har bl.a. varit tränare i Landskrona BoIS, HIF, MFF, AIK samt Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten) och Kaizer Chiefs (Sydafrika) där han arbetat som individuell tränare samt med unga spelare för att utveckla deras fotbollsteknik.

2017-01-02 20:35
Läs om Råå IFs år 2016 i RååIFaren!

2016 inleddes med inskrivning och fotbollskalas för alla nya fotbollstjejer och -killar. Sen har vi fortsatt året i ett rasande tempo med Fotbollsskola, Seriespel, 95-års jubileum, San Siro Cup, Råå IF.s Damcup samt Julskyltning. Läs mer i RååIFaren

Nu håller vi jul och Tackar alla föräldrar och barn för ett härligt 2016.

P02, 17/07 10:08
Juniorer, 09/07 11:00