Nu fyller Råå IP 90 år!
2018-05-28 22:48

Den 29 maj 1928 invigdes Råå Idrottsplats med bl.a. match mot dåvarande allsvenska Stattena IF. Bakgrunden var att den mycket idrottsintresserade markägaren Hr. Otto Olsson hade överlåtit en del av området, 80 meter brett från epidemisjukhuset (nuvarande Montessoriskolan), till Råå IF för anläggandet av en fotbollsplan. Invigningsdagen inledde Folkskolans gossorkester med musik innan handlare A. H. Magnusson höll tal och förklarade idrottsplatsen öppnad. Stattena IF vann invigningsmatchen med 3-1 inför 600 åskådare. Matchen dömdes av hr Axel Hult och till bäste man på plan utsågs Råå IF:s John ”Knodden” Rundqvist. Många spännande matcher har passerats sedan dess och Råå IP har successivt utökats med fler ytor. Jubileet kommer att uppmärksammas löpande under året.